Домашно Оризово Вино
gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно Вино»Домашно Оризово Вино

Домашно Оризово Вино

Домашно Оризово Вино
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
29/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
"Чували ли сте нещо за оризово вино? Ако не, директно ви препращаме към рецептата за него"

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г
  • захар - 350 г
  • стафиди - 90 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • канела - 2 пръчици
  • дестилирана вода - 2 л
  • спиртна мая - 2 с.л.
  • буркан - 3 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да стерилизираме всички съдове и прибори, които ще използваме.

Следващата стъпка, е да измием ориза три пъти.

В стерилизирания буркан изсипваме измития ориз, захарта, стафидите, лимоновия сок и двете пръчици канела.

След това сипваме дестилираната вода към съставките в буркана.

Накрая прибавяме спиртната мая, която предварително сме активирали с малко топла вода, разбъркваме добре и затваряме плътно.

Бурканът трябва да се съхранява на стайна температура за минимум 15 дни.

След 15 дни отваряме буркана и прецеждаме течността през тензух.

Готовото оризово вино може да се съхранява в хладилник или да го налеете в стъклени бутилки, които трябва да стоят на тъмно и хладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: