gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бъркан тутманик по овчарски

Бъркан тутманик по овчарски

Бъркан тутманик по овчарски
Снимка: Стефани Николова
1 / 4
29/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"А вие пробвали ли сте този бъркан тутманик? Ако не, сега е моментът"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си три яйца.

Загасяме содата в киселото мляко и добавяме при яйцата.

В купа пресяваме брашното, правим кладенче и добавяме сместа от яйца и мляко, а след това и сиренето.

Намасляваме си една тава, преместваме тестото в нея, намазняваме отгоре.

С 1 жълтък намазваме добре тутманика.

Печем тутманика по овчарски на 180°C за около 20 минути или до необходимото зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: