Киш със спанак и извара
Kiš sa spanaćem i sitnim sirom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Киш със спанак и извара

Киш със спанак и извара

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
1237275403391
Киш със спанак и извара
Снимка: TanyaGyurova
1 / 8
30/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"За предястие или основно, вие избирате как ще хапвате този вкусен солен киш с извара и спанак"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяте тестото за киша, като смесвате брашното, маслото (студено и нарязано на малки кубчета), яйцето, солта и водата.

Размесвате го добре и го оставяте в хладилника в покрита купа, за да не поеме миризми.

Задушавате спанака и пресния лук с тиган с малко водичка и мазнина (зехтин, олио, масло по ваш вкус).

Добавяте сметаната, крема сиренето и изварата и разбърквате добре.

Добавяте пестото от сушени домати (става и със сушени домати, нарязани на ситно).

Посолявате, ако е необходимо, и дърпате от огъня.

Като поизстине, добавяте яйцето и разбърквате добре.

Разстилате тестото в тава за пай с подходящ размер, като правите малък борд по края.

Разстилате плънката върху тестото и слагате да се пече на 200°C ок 30-40 мин. до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: