Крекери без глутен
Krekeri bez glutena
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери без глутен

Крекери без глутен

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Крекери без глутен
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Веднъж опитате ли тези здравословни крекери, едва ли повече ще си помислите за други. Гарантираме ви това!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изпълнението на рецептата си пригответе кухненско кантарче и отмерете всички продукти в посочените грамажи, включително и водата.

Най-лесно ще приготвите крекерите в блендер, но сухите съставки могат да се смелят и в мелачка за кафе например.

Сложете в уреда киноата, овесените ядки, чията, тиквеното и ленено семе и орехите. Смелете ги много фино.

Добавете солта, водата и сусама и омесете гладко, твърдо тесто. Ако работите с блендер, направо си ги сложете в него при сухите съставки и завъртете на няколко оборота. Така всичко ще се смеси идеално и тестото ви ще е готово за секунди.

Разточете върху пласт хартия за печене на тънка 1-2 мм кора. Ако залепва по точилката, поръсете отгоре малко ръжено брашно или ползвайте друг пласт хартия за печене, който да покрие тестото и минавайте с точилката, докато изтъните достатъчно.

Нарежете на ромбоидни овесени крекери с къдрава кухненска резачка или пък с такава за пица.

Печете безглутеновите крекери в загрята на 200°C фурна за 10-15 минути (наблюдавайте ги), взависимост от дебелината. Трябва да са тънки и да се зачервят, така ще станат истински хрупкави.

Оставете крекерите да изстинат и начупете там където са прерязани.

Поднесете като снакс за хрупване по всяко време или за акомпаниране на различни дипове, разядки или пастети.

Много здравословни, полезни и вкусни крекери без глутен и мазнини, подходящи и за вегани.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: