gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с нахут и спанак

Макарони с нахут и спанак

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5326k1k2k
Макарони с нахут и спанак
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
31/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Експериментирайте с любимите продукти, за да се получат точно такива рецепти като това макаронено изкушение със спанак и нахут"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г варен
  • спанак - 200 г варен
  • лук - 1/2 бял
  • макарони - 300 г, малки и къси
  • зехтин - на вкус
  • пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-дългата стъпка е да сварите нахута, аз го приготвям предния ден.

В тиган налейте обилно зехтин, добавете настъргания лук (настърган на едро на широките дупки) и оставете да къкри бавно, ако прекалено се изсуши, изсипете 2 супени лъжици вода от вареният нахут.

Междувременно нарязваме спанака с нож.

Добавете спанака, варете ги няколко минути при много висока температура, те трябва да цвърчат.

Комбинирайте нахута с малко вода за готвене.

Варете всичко за 10 минути.

Междувременно изсипете водата в средна тенджера, оставете я да заври и сварете пастата.

Издърпайте го al dente, отцедете и разбъркайте всичко за 5 минути. Аз не разбърках, за да се види по-добре, консистенцията на пастата.

Подправете със сол, черен пипер и малко повече олио, сложете капака и подправете за 10 минути.

Ще бъде по-вкусно и по-кремообразно.

Макароните с нахут и спанак са готови.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: