Меденки Пиленца

Меденки Пиленца
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
20
"Великденската трапеза ще бъде наистина съвършена с тези декорирани медени сладки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. + 600 г допълнително
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • бял шоколад - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сладкарска боя - 1 бр. /жълта и оранжева/
  • за айсинга
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с пудрата захар до пухкава смес. Добавяме олиото и меда. Разбиваме хубаво сместа.

В 1 ч.ч. брашно добавяме содата и 2 ч.л. канела. Разбъркваме. Добавяме към яйчената смес и разбъркваме хубаво отново.

Останалото брашно, около 600 г, добавяме постепенно, докато почне да се отделя и да не лепне по ръцете.

Тестото разточваме и с формичка яйце изрязваме. Редим в тава с хартия за печене и печем на 170°C за 7-8 минути. Оставяме да изстинат.

На водна баня разтопяваме два бели шоколада с 1 с.л. олио. Оцветяваме в жълто.

Потапяме всяка меденка от едната страна и поставяме върху хартия за печене. Лепим очите (те са готови) и оставяме да стегне шоколадът.

Краката и човката са от айсинг: В купа разбиваме 1 белтък с 250 г пудра захар. Добавяме 1 ч.л. царевично нишесте и 1 ч.л. лимонов сок. Оцветяваме в оранж.

В плик слагаме от шоколада, изрязваме ъгъл и оформяме крилата.

Меденките Пиленца са чудесни великденски сладки за украса на празничната трапеза за Великден!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: