Паеля с пилешко и заешко месо
Paelja sa pilećim i zečijim mesomPaella with Chicken and Rabbit Meat
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Паеля»Паеля с пилешко и заешко месо

Паеля с пилешко и заешко месо

Паеля с пилешко и заешко месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Перфектното основно ястие за една чудесна вечеря е паеля с пилешко и заешко"

Необходими Продукти

  • замразени зеленчуци - 1 пакет (микс от 250 г)
  • пилешко месо - 300 грама
  • домати - 1 брой
  • заешко месо - 300 грама
  • чушки - 1 червена
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - клонче
  • шафран
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете домата и добавете към него пресования чесън.

Загрейте зехтина в тавата за паеля и изпържете двата вида месо до получаване на златист цвят.

Внимателно дръпнете месото в края на тавата. В средата сложете да се запържи наситнената червена чушка. След няколко минути прибавете замразените зеленчуци.

Щом омекнат, прибавете настъргания домат с чесъна. 1-2 минути по-късно налейте и топла вода.

Овкусете със сол и намалете силата на котлона. Гответе до готовност на месата, а ако вода изври, налейте нова.

Прибавете ориза и шафрана. Щом изври последната течност, изключете огъня.

Ароматизирайте паелята с клончето розмарин. Сложете капак и оставете да се задуши за няколко минути.

Паелята с пилешко и заешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: