Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета за тънка талия

Хлебчета за тънка талия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Хлебчета за тънка талия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
43 мин.
Порции
16
"Знаем, че сте на диета, но също знаем, че обичате да си похапвате хляб. Затова днешното ни предложение за вас е тази рецепта за диетични хлебчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 грама от твърда пшеница
  • вода - 330 мл
  • жива мая - 15 грама
  • ленено семе - 50 грама + още за поръсване на хлебчетата
  • овесени ядки - 40 грама
  • брашно от спелта - 400 грама
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете заедно овесените ядки с лененото семе. Добавете към тях двата вида брашно и поръсете със сол.

Отделно разтворете маята в 100 мл вода. Прибавете я към брашната и налейте зехтина. Постепенно замесете тесто.

Ако е необходимо, добавете си още малко течност, за да не е прекалено твърдо тестото.

Месете около 6 минути, а ако имате кухненски робот, времето е по-малко - около 3 минути.

Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го на топло, за да втаса за около час.

От готовото тесто откъсвайте топчета и оформяйте малки хлебчета. Постелете хартия за печене в тава и нареждайте хлебчетата на разстояние едно от друго.

Оставете ги повторно да втасат и да бухнат леко. Имайте предвид, че тези диетични хлебчета няма да бухнат толкова много.

Намажете втасалите хлебчета с топла вода с кухненска четка. Поръсете ги с ленено семе и ако имате - едра сол.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете хлебчетата за около 25 минути. На 10-тата минута обаче намалете фурната на 180 градуса, за да не загорят.

Хлебчетата за тънка талия са много вкусни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: