Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане

Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
2133k6054911
Телешка шкембе чорба в тенджера под налягане
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
"Ех, тази телешка шкембе чорба, толкова е любима на всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шкембето, сложете го в тенджера под налягане и залейте с вода. Добавете сол, няколко скилидки чесън и зърна черен пипер. Сварете шкембето до готовност.

Нарежете свареното шкембе на малки кубченца, а бульона от варенето прецедете.

Сипете олиото в тенджерата и щом се сгорещи, добавете брашно, за да се запържи и промени цвета си. Налейте студеното прясно мляко и част от отцедения бульон.

Бъркайте почти непрекъснато до кипване на течността. Добавете нарязаното шкембе.

Овкусете шкембе чорбата със счукан чесън и черен пипер на вкус.

Поднесете докато е топла с люти сухи чушки и оцет с чесън.

Телешката шкембе чорба в тенджера под налягане е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: