Моята сполучлива памук погача
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Моята сполучлива памук погача

Моята сполучлива памук погача

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Моята сполучлива памук погача
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
17/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Една вечеря е напълно завършена, когато на трапезата има топла погача, ще се съгласите ли с нас?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята в леко затоплено мляко заедно с малко захар и няколко лъжици брашно. Оставете я настрана да шупне за около 10 минути.

Пресейте брашното, изсипете го в купа, смесете го със солта и направете кладенче в средата.

Сипете в него олиото, киселото мляко, вече шупналата мая и разбитото яйце, като преди това заделете малко за намазване от него.

Замесете тесто заедно с маслото и го оставете да втаса за около 60 минути. Завийте го хубаво с прозрачно фолио.

Разделете тестото след това на 6 равни части, които разточете отделно на тънка кора с дървена точилка.

Намажете ги с масло и ги сложете една върху друга - оформете тази красива погача по желание.

Оставете я да втаса още малко, намажете я с останалото разбито яйце, смесено с олио и малко мляко.

Сложете я да се пече на около 180 °C до готовност.

Насладете се на моята сполучлива памук погача.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: