Агнешко бутче с бира и подправки на фурна
Jagnjeći but sa pivom i začinima iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко бутче с бира и подправки на фурна

Агнешко бутче с бира и подправки на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
3652k2k1k
Агнешко бутче с бира и подправки на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4ВИДЕО
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции20
"Няма нищо по вкусно от мераклийско печено агнешко с бира и подправки."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измитото и подсушено агнешко бутче осолете и прехвърлете в голяма тава за печене.

Отделно в купа разбъркайте олиото, сухите подправки, червения и черния пипер.

Покрийте с маринатата убаво и равномерно агнешкото. Не е лошо да го оставите да престои, за да се овкуси.

В тавата долейте бирата и 150 мл водичка.

Месото се покрива с алуминиево фолио. Пече се във фурната на 220 °C за около 30 час.

След това време намалете на 170°C и гответе агнешкото печено 2 часа или 2 часа и половина.

За да хване агнешкото хубава коричка, накрая запечете без фолио.

Нека ви е вкусно това агнешко бутче с бира и подправки на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: