Печено агнешко с бира на бавен огън
Pečena jagnjetina sa pivom na tihoj vatri
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко с бира на бавен огън

Печено агнешко с бира на бавен огън

Печено агнешко с бира на бавен огън
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
15/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"В бирата е тайната за това вкусно печено агнешко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете зехтина и добавете към него подправките, разбъркайте много добре.

Натрийте агнешкото месо с ароматния зехтин от всички страни. Прехвърлете го в тава и около месото сипете бульона и бирата. Завийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса и сложете агнешкото да се пече на бавен огън - около 3 часа. Така ще стане много крехко и вкусно.

В края на печенето може да махнете фолиото, за да се получи хрупкава коричка.

Печеното агнешко с бира на бавен огън е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: