Гъста агнешка чорба с ориз

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3712k1k1k3
Гъста агнешка чорба с ориз
Снимка: Аника Войт
1 / 2
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Една агнешка чорбичка с ориз за ценители"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета агнешкото месо и го сварете в леко подсолена вода до пълна готовност. Прецедете бульона, а свареното месо накъсайте на ситно.

Нарежете на ситно лука и чушката, а моркова настържете. Задушете ги в сгорещено олио, като може да добавите и малко вода, за да не загорят.

Щом омекнат зеленчуците, добавете месото и налейте 1 чаша от бульона на варенето.

Сипете ориза, овкусете супата със сол и пипер. Разбъркайте и налейте още от бульона - колко точно зависи от това дали обичате по-гъсти или по-редки супички.

Щом се свари оризът, агнешката супа е готова и може да се пристъпи към нейното застройване.

В отделен съд разбийте киселото мляко с 1 жълтък и няколко черпака от супата. Сложете да кипне на котлона и сипете в супата. Разбъркайте и добавете нарязания на ситно магданоз.

Гъстата агнешка чорба с ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: