Сандвич с кресон
Sendvič sa kres salatom
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с кресон

Сандвич с кресон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k13k11
Сандвич с кресон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Сутрешната закуска може да бъде много по-вкусна с един сандвич с кресон и крема сирене"

Необходими Продукти

  • хляб за сандвич - 4 филийки (бял, пълнозърнест или билков)
  • кресон - 2 шепи листенца
  • крема сирене - 2 с.л. с връх
  • див лук - 8 стръка
  • репички - 4 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кора от лимон - 2 ивици, без бели части
  • босилек - 2 листа
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на много слаб огън зехтина със листата босилек, две листенца от кресона и лимоновите кори.

След 5 минути дръпнете от огъня и оставете да изстине и се ароматизира много добре.

Овкусете зелените крехки листа от кресон със половината от ароматния зехтин и малко сол.

Почистете и нарежете репичките на много фини, полупрозрачни кръгчета.

Накълцайте перцата див лук.

Намажете две от филийките хляб с крема сиренето и отгоре поръсете с лука и подредете плътно кръгчета репички.

Сложете от кресона и захлупете с другата филийка хляб поръсена обилно с останалият ароматен зехтин.

Поднесете този вкусен и свеж сандвич с кресон за сутешна или следобедна закуска.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: