Постни бисквити с овесени ядки
Posni keks sa ovsenim pahuljicamaПостное овсяное печенье
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Постни бисквити с овесени ядки

Постни бисквити с овесени ядки

Постни бисквити с овесени ядки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции25
"Смело можем да кажем, че постните овесени бисквитки са любими както на големи, така и на малки"

Необходими Продукти

  • суха смес
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • типово брашно - ½ ч.ч.
  • царевично брашно - ½ ч.ч.
  • какао - 1 с.л. по желание
  • орехи - ¼ ч.ч. натрошени
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • сода - ½ ч.л.
  • Течна смес
  • вода - 1/3 ч.ч. (1 ч.ч. e 250 мл)
  • шарлан - 5 - 6 с.л. (слънчогледово масло)
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусни и бързи за приготвяне здравословни постни бисквитки!

Измерваме количеството на продуктите с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл вода.

В купа смесваме съставките за сухата смес: фини овесени ядки, кафява кристална захар, типово брашно, царевично брашно, сода за хляб, какао и ситно натрошени орехи. Разбъркваме, за да се смесят добре.

Отделно в тенджерка на котлона сипваме шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), вода и ванилия на прах. Разбъркваме често и щом заври, сваляме от котлона.

Заливаме сухата смес с горещата течност и разбъркваме с дървена бъркалка / голяма лъжица. Доомесваме гъстата смес с ръка, така че да получим меко тесто.

С точилка, намазана с малко шарлан, разточваме тестото на пласт с дебелина около 1 см (8-10 мм) и изрязваме с кръгла формичка – бисквити. Подреждаме ги на разстояние в тава, постлана с хартия за печене.

Печем на 180°C за около 15 минутки, като около 10-тата минута, ако са се препекли от долната страна, превключваме фурната да пече само отгоре.

Готови са овесените бисквити, щом отвътре са все още мекички, а отвън вече с хрупкава коричка. След като ги вадим от фурната и ги прибираме в кутия за сладки, за да не се втвърдят много. Щом изстинат, ще станат още по-хрупкави.

Лесни и икономични постни бисквити с овесени ядки – любими на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: