gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Спаначено суши с бекон

Спаначено суши с бекон

Vesela SHVesela SH
Новак
4827511535
Спаначено суши с бекон
Снимка: Vesela SH
1 / 5
04/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган, без вода и мазнина, задушете спанака за кратко, за около 1-2 мин. отцедете го в цедка и оставете да изстине

Прехвърлете в купа изцедения спанак, добавете копъра и ги пасирайте на пюре.

Овкусете сместа със сол, пасираният чесън и индийското орехче.

Разбийте белтъците на сняг.

Добавете към спаначеното пюре, белтъците и нишестето, като слагате една лъжица от белтъците, една лъжица от нишестето и внимателно разбърквате.

В продълговата тава поставете хартия за печене и разстелете спаначената смес.

Изпечете спаначения блат на 180 градуса за около 10-15 мин.

След като блатът е изпечен, го извадете от фурната изчакайте 1-2 мин. за да не е врял и веднага го навийте на руло заедно с хартията.

Така навит с хартията, оставете спаначения блат да изстине напълно.

Развийте спаначеното руло, намажете го с крема сиренето, предварително разбъркано с киселото мляко, отгоре разстелете ориза, върху ориза сложете нарязаните на тънки филийки бекон.

С помощта на хартията, без да я увивате в плънката, навийте стегнато руло.

Прехвърлете и завийте готовото руло в алуминиево фолио и го оставете в хладилника.

Преди сервиране нарежете сушито на тънки кръгове.

Спаначеното суши с плънка от бекон е вкусно и интересно ястие, много подходящо е за гости или за специални поводи.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: