Вино от ябълки

31/10/2013
Елка
отЕлкаНовак
"А за специалните гости винаги пазим бутилка от любимото ябълково вино "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4 литра
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 666
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.

Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия сок и оставете да ферментира на топло. Когато престанат да се появяват мехурчета, разбъркайте добре и оставете още 3 дни, за да се утаи.

Прецедете през марля и налейте в съд, който се затваря плътно. Оставете да престои 6 месеца. Налейте в бутилки, които се затварят плътно.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мирослав
Мирослав
01.11.2013 23:54
ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ СОРТА ЯБЪЛКИ
3
0
Краси
Краси
01.11.2013 18:21
Наистина ли трябва да се чака 6 месеца???
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв