gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с лук и спанак

Баница с лук и спанак

АнтонияАнтония
Чирак
3331362232
Баница с лук и спанак
Снимка: Антония
1 / 6
06/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Тази хрупкава баница с лук и спанак е чудесен избор за следобедна прихапка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът и лукът се почистват и нарязват на ситно.

Задушават в дълбока тенджера се в около 70 мл олио и половината масло с малко вода до омекване и изпаряване на течността.

След като поизстине, се добавят киселото мляко, содата, брашното, яйцата накрая сиренето, ако е необходимо, се добавя сол.

В добре намазнена с останалото олио тава се редят корите.

Две по две намазани със сместа (аз слагах по около 4-5 с.л.) се навиват на охлюв.

Ако остане смес, се намазва баницата със спанак отгоре.

Разпределя се останалото масло и се пече.

Аз пека тази вита баница на 160°C но долен реотан с вентилатор на първото ниво на фурната за около 40-45 мин.

Да ви е сладко с любимата ни баница с лук и спанак!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: