Торта Киндер Пингуи

ИсиИси
Помощник Готвач
179
992
149
724
1
06/04/2021
"Едно, две, три парчета - хапнете си колкото искате от тази шоколадова наслада Киндер Пингуи"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 000
  • Преглеждания за месеца8999
  • Преглеждания за седмицата225
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес.

Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и какаото, добавете я към яйчената смес и разбъркайте с телена бъркалка до гладка каша.

Изсипете я в тава, застлана с хартия за печене, и печете блата в предварително загрята фурна на 180°C.

Изпечения какаов блат го оставете да изстине напълно.

През това време пригответе крема. За целта сложете желатина да набъбне в малко студена вода. Смесете меда и желатина и ги разтопете на водна баня. Готовият меден сироп го добавете в разбитата сметана и леко разбъркайте.

След това разтопете и шоколада с маслото на водна баня.

Започваме сглобяването на шоколадовата торта. Разрежете блата от средата на 2 части, преместете единият блат в подходящ поднос и леко го сиропирайте с прясното мляко (но не много, за да не се разпада тортата).

Намажете отгоре със половината сметанов крем, залейте с половината разтопен шоколад.

Сложете детската торта в хладилник, за да може шоколадът да се втвърди за около 15-20 мин.

След това я извадете от хладилника и отново я намажете с останалата сметана, сложете втория блат отгоре и отново леко я сиропирайте с прясно мляко.

Отгоре на блата изсипете останалата част от шоколада.

Готовата торта Киндер Пингуи я сложете в хладилник за 30 мин и да вие сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар