Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Кремсупа от бял боб и сирене

Кремсупа от бял боб и сирене

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Кремсупа от бял боб и сирене
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
06/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бял боб - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава сух
  • доматено пюре - 200 г
  • краве масло - 50 гр
  • сирене - 30 г бяло
  • джоджен - 1 ч.л.
  • чубрица - 1ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се оставя да заври и се изплаква добре.

Залива се наново със студена вода. Водата трябва да е четири -пет пръста над нивото на боба.

Към боба се слагат морковите, нарязани на дребно, и лукът.

Добавя се чубрица, джоджен, червен пипер и сол.

Когато бобът поомекне, се прибавя доматеното пюре и 1 лъжица захар, за да потисне киселинността на доматите.

Когато бобът се свари, се добавя маслото и бобената супа се сваля от котлона.

След като изстине, се добавя бучка сирене и всичко се пласира на гладка кремсупа от бял боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: