Бъркани лимецови питки със сирене
Mešane pogačice od spelte sa sirom
Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Бъркани лимецови питки със сирене

Бъркани лимецови питки със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
7959k5k4k8
Бъркани лимецови питки със сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
07/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"За закуска, обяд или вечеря - вие избирате кога и как да хапвате тези лимецови питки със сирене"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 1 1/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сирене - 80 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 30 г
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и солта. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте, докато сместа шупне.

Прибавете ги към яйцето заедно със зехтина.

Започнете да добавяте брашното на части, бъркайки с лъжица. Ще се получи гъсто лепкаво тесто.

Накрая добавете натрошеното сирене.

Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малките питки.

Нарежете маслото на кубчета и сложете по едно върху всяка лимецова питка. От това количество излизат 6-8 питки.

Поръсете със семена по избор. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 200°C, след което сложете хлебчетата да се пекат за 20 минути.

Много вкусни бъркани лимецови питки със сирене, подходящи за закуска на цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: