Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Домашен локум»Традиционен турски розов локум

Традиционен турски розов локум

НалиНали
Новак
1758266
Традиционен турски розов локум
Снимка: Нали
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Опитайте този домашен локум и ще разберете защо толкова си го хвалим"

Необходими Продукти

  • вода - 2 в.ч.
  • захар - 2 в.ч.
  • нишесте - 1 ч.ч. натурално
  • сладкарска боя
  • кокосови стърготини - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата и захарта в тиган с незалепващо покритие на котлона за около 20 минути на умерена температура до получаване на гъст сироп.

Разтворете през това време нишестето в малка купичка с малко количество вода.

Щом сиропът стане готов, го изсипете вътре.

Бъркайте сместа без да спирате на бавен огън с голяма лъжица - внимавайте да не залепне.

След около 30 минути цветът ще започне да се променя, ще стане по-прозрачен - тогава изсипете сладкарската боя.

За оформянето на този турски десерт постелете в правоъгълна тава хартия за печене, изсипете върху нея сместа и я разстелете хубаво, така че да не остава въздух и да няма празни места.

Сложете розовия локум за 12 часа в хладилник.

На другия ден го разрежете на правоъгълничета.

Оваляйте тези домашни локумчета в кокосови стърготини и ги наредете в поднос.

Опитайте и вие този традиционен турски розов локум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: