Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Такос»Пилешки такос с чедър

Пилешки такос с чедър

SotiroffSotiroff
Новак
11661567
Пилешки такос с чедър
Снимка: Sotiroff
1 / 2
10/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Време е за филмов следобед с пълна порция пилешки такоси"

Необходими Продукти

  • кимион - 15 г
  • сол - 15 г
  • червен пипер - 15 г
  • черен пипер - 15 г
  • чесън
  • риган - 15 г
  • лайм - 1 бр.
  • пилешко филе - 1 кг
  • питки - такос черупки
  • захар - 1 щ. или на вкус
  • домати - 2 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • червен лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чедър - или кашкавал
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се сипват подправките и ситно нарязания чесън. Добавя се 70-100 г зехтин и се разбърква. В сместа се слага пилешкото филе и се разбърква до покриване на цялото месо. Запазете сместа след изваждане на месото за после.

В предварително загрят тиган се слага месото и се готви до златисто. След това се вади в отделен съд и се разкъсва с ръка на влакна.

Междувременно в тигана се добавя запазената смес от подправките, добавя се захар, лайм и 1 с.л. доматено пюре, и се слагат разкъсаните влакна пилешко месо. Готви се около 10-15 мин.

В отделна стъклена купа се слагат нарязаните на кубчета червен лук, домати и скълцан пресен лук.

За сервиране тако черупките се затоплят във фурната за 10 мин на 150 градуса. След изваждане в черупката се нареждат - 1 с.л. от пърженото пилешко месо, кашкавал и салцата от лука и доматите.

Пилешки такос с чедър може да се приготви и с мексикански торила питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз до месото дадох бяло вино мако и стана още по-кусно
04.03.2023 01:12