Начин на приготвяне
Пресяваме брашното с бакпулвера, нишестето и 1 пакетче ванилова захар. В купа разбиваме яйцата, като добавяме млякото, олиото и 2 чаши захар.
След като сместа се е разбъркала хубаво и е станала хомогенна, добавяме брашното и бъркаме, докато вече не се виждат бучки.
В кръгла тава, покрита с намаслена хартия за печене, изсипваме сместа за тортения блат и печем на 180 градуса за около час.
Периодично проверяваме блата с клечка. Когато е добре изпечен, го изваждаме и оставяме да изстине върху решетка.
През това време от останалата половин чаша захар и половин чаша вода правим захарен сироп като добавяме в него и пакетче ванилия. След като е добре изстинал, го разрязваме през средата.
Сиропираме долния блат с няколко лъжици сироп и го оставяме да поеме. През това време половината от изварата смесваме със сладкото, а другата половина с пудрата захар и ваниловата захар.
След като е поел сиропът, намазваме празничната торта със сместа от сладко и извара, нареждаме върху нея нарязани бананови кръгчета.
Покриваме с другата част от блата, която намазваме с крема получен от изварата, ваниловата захар и пудрата захар.
След това декорираме нашата ягодова торта с натрошени бисквити и ягоди и оставяме в хладилник, за да стегне.
Ягодовата торта с извара е подходяща за рожден ден или за друг чудесен повод.