Пълнени патладжани с гъби
Patlidžan punjen pečurkama i paradajzom

Пълнени патладжани с гъби

НикиНики
Гуру
7796k3k5k4
Пълнени патладжани с гъби
Снимка: Ники
1 / 7
17/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Толкова ни е любимо това патладжанено ястие, а на вас?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме, срязваме на две по-дължина, правим няколко разреза, поливаме с малко зехтин и пъхаме във фурната за 20 минути.

Омекналите патладжани издълбаваме внимателно с лъжица. В тиган си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме гъбите, домата и нарязаната на кубчета вътрешност от патладжана.

Овкусяваме патладжанените лодки със сол и черен пипер и готвим 3-4 минути.

Отнемаме от котлона и добавяме пресен копър. Пълним патладжаните с плънка, поставяме моцарела и запичаме във фурната.

Поднасяме пълнените патладжани с гъби топли с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: