Кекс с ябълки и течен шоколад
Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с ябълки и течен шоколад

Кекс с ябълки и течен шоколад

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
1237405467472
Кекс с ябълки и течен шоколад
Снимка: TanyaGyurova
1 / 5
18/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ако се чудите какво да хапвате в късния следобед, веднага ви предлагаме този шоколадов кекс с ябълки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

Разбийте яйцата със захарта, после добавяйте олиото на тънка струйка, докато продължавате да бъркате.

Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте добре. Настържете ябълките и ги добавете към сместа. Накрая добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.

Разделете сместа на две части. В едната част сложете какаото и смлените орехи, а в другата - настържете кората от половин лимон.

В намазана с олио форма за кекс или обикновена тава сипете първо едната смес и после другата, след което леко разбъркайте с нещо остро (нож, клечка за зъби или шишче).

Печете ябълковия кекс на 180 градуса около 40 мин. като пробвате с клечка за зъби за по-сигурно.

След като извадите готовия кекс от фурната, го изчакайте леко да се охлади за около 10-15 мин. и след това го намажете с течен шоколад по ваш избор.

Поднесете кекса с шоколад, когато е напълно изстинал и шоколадът е стегнал.

Кексът с ябълки и течен шоколад е перфектен за всеки следобед!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: