Чеснов таратор със зехтин и кимион
Tarator sa belim lukom, maslinovim uljem i kuminom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Чеснов таратор със зехтин и кимион

Чеснов таратор със зехтин и кимион

Чеснов таратор със зехтин и кимион
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
18/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Винаги сме в настроение за един студен таратор"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (500 г)
  • краставица - 1/2 голяма
  • копър - 1/3 връзка, без дръжките
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • черен пипер - 3 щипки млян
  • кимион - 3 щипки млян
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • лимонов сок - по желание, на вкус
  • вода - 500 мл филтрирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна и бърза рецепта за освежаващ чеснов таратор.

Хубаво разбъркваме киселото мляко в кофичката му и го сипваме в дълбока купа.

Към него добавяме нарязаните на ситно половин голяма краставица (на кубченца), 1/3 копър (без дръжките) и 1-2 скилидки чесън.

Овкусяваме с 2 с.л. зехтин, 3 щипки млян черен пипер, 3 щипки млян кимион, 1 равна ч.л. фина хималайска сол и по желание прясно изцеден лимонов сок – на вкус.

Разбърквайки всички съставки за апетитния таратор, наливаме на малка струйка около половин литър филтрирана вода.

Поднасяме на трапезата охладената млечна супа към любими картофени кюфтенца, фалафели, киш, баница, запеканка, огретен или друго ароматно ястие.

Чудно вкусен чеснов таратор със зехтин и кимион!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: