Морковено Гаспачо
Carrot GazpachoGaspačo od šargarepe

Морковено Гаспачо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Морковено Гаспачо
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
18/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Морковеното гаспачо се сервира студено и с поръска от зехтин и семенца от сусам. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • моркови - 270 г
  • домати - 2 бр., 250 г
  • лук - 25 г бял, салатен
  • чушки - 60 г зелена
  • зехтин - 50 мл + за поръсване
  • сок от лимон - 30 мл или на вкус
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • джинджифил - 2 см. обелен корен
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • лед - 250 г натрошен
  • вода - за разреждане, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гаспачо е студена лятна супа, приготвена предимно от сурови зеленчуци, но съществуват и варианти с добавка на плодове.

Това морковено гаспачо е интересно, не само защото в него има моркови, но заради преплитащите се леки екзотични нотки, които разнообразяват традиционния вкус и испански колорит.

Може би ще е интересно да узнаете и че гаспачо се поднася не само като супа, но и като напитка, сервирана понякога в чаша.

За морковеното гаспачо ще ви е нужен уред като нутри блендер или такъв, който наистина да може да смели фино твърдия зеленчук и да го направи съвършено гладък и нежен.

Морковите се обелват, почистват и настъргват за улесняване на последващото смилане. Доматите, чушката, джинджифилът и лукът се нарязват и всичко се слага в каната на уреда.

Добавят се съставките за овкусяване - лимонов сок и сол, както и зехтина и сусамовото олио.

Ледът се натрошава и също се прибавя в каната.

Мели се около 4 минути или докато гаспачото е станало перфектно гладко.

При нужда се разрежда с малко водичка, особено ако е предназначено за пиене.

Сервира се студено с поръска от зехтин и семенца от сусам, за да се подскаже за акцента на лекия екзотичен привкус.

Невероятно свежо и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: