Мързелива мусака в тенджера под налягане

05/11/2013
Цвети
отЦветиНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо7 775
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в малко олио. Докато лукът се пържи, с вилица намачкваме каймата, за да стане като паста и я слагаме и тя да се запържи.

Добавяме пасираните консервирани домати и подправките. Разбъркваме и слагаме картофите, които сме обелили и нарязали на по-едри парчета. Заливаме продуктите с вода, така че да е под нивото на картофите, разбъркваме и затваряме капака на тенджерата.

Изчакваме да кипне, намаляваме котлона и варим около 3
минути на тих огън. Отстраняване от огъня и оставяме налягането на спадне по естествен начин.

Мързеливата мусака се поръсва с малко магданоз и се поднася топла, лъжичка-две кисело мляко.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари (1)

георги
георги
21.11.2013 14:28
след като е затворен капака не може да кипне а започва да съска и тогава се намаля за 3 минути на тих огън
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв