Постни сарми от елда, завити в праз

Veselin SlavovVeselin Slavov
Новак
3
23
14
2
Постни сарми от елда, завити в праз
Снимка: Veselin Slavov
1 / 6
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне150 мин.
Сготви60 мин.
Общо210 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо, накисваме елдата за 1-2 часа. След това я премиваме 5-6 пъти.

Праза внимателно го разделяме, за да се получат листа. Ползвам най-външните обвивки, че са по широки.

Слагам във вряща вода за 5 мин, за да омекнат листата, и ги оставям да се охладят.

Правим си плънката. Нарязвам вътрешната част на праза, който е останал, на ситно, гъбите също.

Слагам да се запържи празът, след като е омекнал, добавям гъбите.

След това добавям елдата и 4-5 супени лъжици доматено пюре с шипка захар.

Добавям и останалите подправки и оставям на котлона, докато се сгъсти.

Накрая натрошавам сирене при свален от котлона тиган.

Започвам да навивам сармите, като слагам малко плънка и завивам на триъгълник както банички.

Подреждам в тавата и добавям останалата смес около постните сарми.

Добавям 1 кафена чаша вода и мятам във фурната.

След като е готово, поръсвам постните сарми от елда, завити в праз лук с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: