Калмари пане

07/11/2013
Татяна
отТатянаНовак
"Дано сте на морския бряг, докато похапвате такива хрупкави калмари "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо32 479
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • калмари - 1 кг почистени
  • олио - за пържене
  • за пастата
  • брашно - 6 - 8 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 100 - 120 мл ледено студена
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите и нарязваме тубите на шайби. В подходящ съд смесваме добре разбитото яйце и изстудената бира. При непрекъснато бъркане добавяме брашното, сухия копър, сол и черен пипер.

Калмарените шайби се потапят в панировачната смес и се изпържват в силно сгорещена маслена баня по около 5-6 минути на страна. Готовите калмари се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме калмарите топли с гарнитура по избор.

подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари (2)

Добринка Герова
Уникални калмар чета,морски дарчета
0
0
весела
весела
20.11.2013 19:32
обича калмари.
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв