Калмари пане

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
07/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Дано сте на морския бряг, докато похапвате такива хрупкави калмари"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг почистени
  • олио - за пържене
  • за пастата
  • брашно - 6 - 8 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 100 - 120 мл ледено студена
  • копър - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите и нарязваме тубите на шайби. В подходящ съд смесваме добре разбитото яйце и изстудената бира. При непрекъснато бъркане добавяме брашното, сухия копър, сол и черен пипер.

Калмарените шайби се потапят в панировачната смес и се изпържват в силно сгорещена маслена баня по около 5-6 минути на страна. Готовите калмари се изваждат върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме калмарите топли с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: