Миди със сос

02/07/2009
Зара
отЗараНовак
"Мидено изкушение с ароматен сос, с което да впечатлите гостите си!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
  • Преглеждания общо18 982
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се попарват с вряща вода, за да се извадят по - лесно от черупките. Измиват се добре и се слагат да се варят на колко минути в подсолена вода заедно с дафиновия лист.

В мазнината се задушават до омекване ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се брашното, доматеното пюре и нарязаните на дребно домати и чесън. Заливат се с 1 чаена чаша от мидения бульон и се варят на тих огън 10 - 15 минути, след което се претриват през гъста цедка.

Полученият сос се изсипва в тавичка и в него се пускат мидите. Пекат се на фурна около 1/2 час. Поднасят се топли, като се поръсват със ситно нарязан магданоз
подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Галя
Галя
16.10.2009 13:05
Рецептата е страхотна. Опитайте и Вие и ще останете очаровани.
Аз само малко я по промених, като я приготвих за семейството си. Не стрих през гъста цедка зеленчуците, а направо ги поставих в тавичката при мидите. Направих и един дресинг от 3 с.л. зехтин, сока от един лимон и ситно нарязания магданоз.
Желая Ви добър апетит.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв