Фазан с картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Фазан с картофи1 / 2
07/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вкусен фазан, приготвен по всички правила на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр.
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 125 г
  • сирене - 1 бр. топено, секторно
  • пармезан - 100 г
  • маслини - 10 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се почиства много добре и се слага в тенджера под налягане. Добавяме нарязаните моркови, подправяме с бахар, черен пипер, дафинов лист, наситнен чесън и заливаме с червено вино. Наливаме и 2 ч.ч. вода и варим около 40 минути.

Сваряваме фазана в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна. След като е сварен го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио на което е постлано секторно сирене, а върху него и настърган пармезан.

Свареният фазан се поставя върху алуминиево фолиа, което е застлано с канапе от топено сирене и настърган кашкавал. Отгоре се залива с половината разтопеното масло и се подправя с малко сол и черен пипер. Фолиото се завива плътно и се прехвърля в съд за печене.

Около него се нареждат обелените и нарязани картофи, които се заливат с малко водичка и се поливат с другата половина масло.

Ястието се пече около 45 - 55 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След което фурната се изключва и се оставя още поне 30 минути в топлата фурна за да се усвоят сосовете от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
41
31
21
10
Дай твоята оценка: