Свински джолан с печурки

07/11/2013
Ваня Ли
отВаня ЛиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене200 мин.
Общо225 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 685
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява и нарязва на хапки. Парчетата месо се осоляват много добре и се прехвърлят на дъното на глинен съд.

В парче тензух или марля слагаме зърната бахар и черен пипер и здраво го завързваме, след което го слагаме при месото.

Морковите са нарязват на колелца, а гъбите на едро, скилидките чесън си остават цели. Целината и лукът се нарязват на едро, а картофите на четвъртинки.

Доматеното пюре се разтваря в бялото вино и се добавя към останалите продукти. Налива се 1 ч.ч. студена вода, поръсва се с магданоз и се залива с олиото.

Гювечът се слага в студена фурна и се пече около 180-200 минути на 180 градуса.

подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар