Спаначена торта Пролет
Torta Proleće sa spanaćem

Спаначена торта Пролет

НикиНики
Мастър Шеф
6495k2k2k2
Спаначена торта Пролет
Снимка: Ники
1 / 4
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции1
"Тази торта е подходяща за всички пролетни празници, които ви очакват"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако спанакът е пресен, почистваме и попарваме във вряща вода.

Ако е замразен, оставяме да се отпусне. Блендираме го на пюре.

В купа разбиваме яйцата и захарта, добавяме олиото и разбъркваме.

Добавяме спанака и отново разбъркваме. Добавяме пресятото брашно и бакпулвера, отново разбъркваме.

Разделяме на две и печем в предварително загрята фурна на 160°C за 40-45 минути.

Готовите блатове оставаме да се охладят, изравняваме ги и започваме да сглобяваме спаначената торта.

Слагаме първия блат, мажем с крема (по-желание може да се добави сладко), слагаме втория блат и отново мажем с крема заедно със стените.

Поръсваме с останалите трохи от изрязването и украсяваме по-желание сметановата торта.

Оставяме спанечана торта Пролет да стегне за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: