gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета от лапад и спанак

Гювечета от лапад и спанак

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2302k7981k9
Гювечета от лапад и спанак
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
24/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да ви е сладко с тези гювечета от лапад и спанак!"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • спанак - 1 връзка
  • левруда - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • зелен лук - 1 връзка
  • девесил - 1/2 връзка
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сирене - 1/2 бучка
  • яйца - 2 бр.
  • маслини - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • олио - няколко капки
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада, спанака и левурдата от дръжките, бланширайте ги и ги нарежете на едро. Оставете ги да се отцедят.

Почистете зеления лук и пресния чесън, измийте ги и ги нарежете на ситно.

Копърът, магданозът и девесилът се измиват и се нарязват на ситно.

Загрейте мазнината в тиган и сложете лука и чесъна да се задушат. След това добавете и останалите съставки. Гответе под капак за няколко минути.

След това овкусете с подправките, разбъркайте и изсипете сместа в купа. Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и разпределете сместа в глинени гювечета.

Добавете няколко маслини в зеленчуковите гювечета, чукнете по едно яйце и сложете кашкавала, нарязан на малки парчета.

Сложете капачетата на гювечетата и сложете спанака със сирене в студена фурна.

Включете фурната на 160 °C и печете гювечетата за около 20 минути.

Поднесете ги в подложни чинии, поръсени с наситнен магданоз.

Да ви е сладко с тези гювечета от лапад и спанак!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: