Супа минестроне

Супа минестроне

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k337k
Супа минестроне1 / 2
08/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5-6
"Тази френска супа е като типичната парижанка - елегантна, уханна и апетитна, ще полудеете по нея"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете зрелият фасул още от вечерта. На сутринта се изплаква, залива с прясна вода и се слага да се вари. В отделен съд се загрява зехтина и се запържва ситно нарязаната глава лук.

Лукът се пържи не повече от 1-2 минути, след което се добавя ситно нарязания чесън и наситнения бекон. Продуктите са запържват още няколко минути, след което към тях се прибавят и нарязаните на дребно домати.

Зрелият фасул се сварява почти до омекване, след което се залива със задушените зеленчуци. Добавя се виното, бульон и морковите и се вари още 30 минути на тих огън.

Време е да се добавят и картофите и тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, както и граха. Продуктите се варят още 15 минути, добавят се макароните и се вари до омекването им, като при нужда може да се долее топла вода.

Преди сервиране супата се поръсва с настърган кашкавал. По желание може да се добави магданоз.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: