Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Задушени Картофи»Задушени картофи с гъби и лук

Задушени картофи с гъби и лук

GagaGaga
Новак
73409
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушени картофи с гъби и лук
Снимка: Gaga
1 / 9
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Основно ястие или гарнитура - избирате вие. Въс всеки случай - много вкусно."

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • печурки - 400 г
  • лук - 2 глави
  • свинска мас - 50 г
  • сол
  • подправки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд запържваме лука, нарязан на полумесеци, добавяме и нарязаните гъби. Задушаваме докато течността от гъбите не се изпари.

В друг по-голям съд запържваме картофите на силен огън, докато не поруменеят. След това намаляваме степента на котлона и затваряме с капак.

Когато картофите омекнат, добавяме гъбите с лука и задушаваме поне още 5 минути.

Посоляваме, добавяме подправки на вкус към задушените картофи. По желание може да се добави заквасена сметана или кисело мляко за гарнитура.

Може да сервирате задушените картофи с гъби като основно ястие или гарнитура за печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: