Безглутенов козунак

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
4485k1k947
Безглутенов козунак
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • безглутеново брашно - 300 г готов микс
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 80 г разтопено
  • сол - щипка
  • яйца - 2 бр. /или заместител на яйца/
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. кората, настъргана
  • бадеми - 50 г счукани
  • стафиди - 100 г /орехи, бадеми или микс/
  • закваска
  • мая - 1 с .л. суха, безглутенова
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. /може и ядково/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в голяма купа и правим кладенче. Изсипваме в кладенчето закваската, захарта, солта, двете леко разбити яйца и маслото.

Разбъркваме добре и прибавяме лимоновата кора и ванилията. Замесваме тестото и оставяме да втаса, докато увеличи обема си двойно.

Когато тестото втаса, добавяме ядките и стафидите.

Оформяме нашия домашен козунак както ни харесва - на плитка, топка, козуначено руло.

Печем на 170 градуса за 45 минути.

Тъй като това е безглутенов козунак, на вид няма да е пухкав и мекичък, вкусът обаче е същият.

Весели празници!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: