Шоколадов кейк с круши

10/11/2013
Ивана
отИванаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 033
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крушите и ги нарязваме на осминки по дължина. Залейте ги с 440 мл вода и ½ ч.ч захар. Щом водата заври, отстранете от котлона и оствете крушите да престоят около 10-15 мин.

В отделен съд разбиваме маслото и ½ ч.ч. захар, до получаването на пухкава смес. Добавете яйцата и продължете да разбивате още около 2 минути.

Лешниците се смилат на фин прах с ½ ч.л. захар. Изсипете в отделна купа заедно с брашното и какаото, след което прибавяме към другата смес.

Разтопете на водна баня шоколада, предварително нарязан на парчета. Добавете и него, без да прекъсваме бъркането с миксера.
Изсипваме тестото в силиконова форма за печене с диаметър 20-22 см.

Отгоре подреждаме крушите под формата на ветрило с кората нагоре. Печем в затоплена на 170 г фурна за около 40 мин.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар