Сръбска веган крем супа с нахут

Сръбска веган крем супа с нахут

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
250
836
141
Сръбска веган крем супа с нахут
Снимка: Lenka
1 / 3
04/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"За да сме по-точни, не е нужно да сте вегани Ще се очаровате от вкуса когато го опитате."

Необходими Продукти

  • нахут - 400 гр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • смляна люта чушка - 1/2 к.л.
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки
  • кубче бульон - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 чаша
  • батат - 1 чаша, нарязан на кубчета
  • кейл - 1 чаша
  • бадемово мляко - 1 чаша
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на нахута. Най-добре е да купите в буркан, но може и да вземете суров и да си го сварите. Аз съм ползвала такъв от буркан.

Сварения нахут смесете със зехтина, лютата смляна чушка и хималайската сол. Всичко се поставя върху хартия за печене и печем на 200 градуса 40 минути.

През това време приготвяме супата. В зехтин задушаваме лука и чесъна. След 2 минути добавяме индийския орех и батата, доливаме вода и кубчето бульон.

Варим 30 минути, пасираме. Добавяме кейла нарязан на ленти. Варим още 15 минути, добавяме сол и пипер и отново пасираме.

На края досипваме бадемово мляко и варим 10 минути. Веган супата сервираме в чиния и посипваме с печения нахут.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: