Веган дроб сарма

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5703k1k1k8
Веган дроб сарма
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината и морковът се задушават на пара до пълното им омекване. Орехите се накисват в топла вода. Елдата се сварява.

Нарязват се гъбите и лукът и се наситняват накиснатите орехи. Омекналата целина се намачква на пюре, а морковите се нарязват на кубчета.

В сгорещено олио в дълбок тиган се запържват лукът, гъбите, целината и морковите. Прибавя се малко сол и се захлупват.

Малко след това, когато вече се е отделила течност, капакът се отстранява. Прибавят се подправките и сварената елда и се разбърква добре.

Когато гъбите са готови, накрая се добавят и орехите и тенджерата се сваля от котлона. Изсипва се всичко в тава и дроб сармата се слага във фурната да се запече.

През това време картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се задушават на пара до пълното им омекване. След това се свалят и се намачкват на пюре.

Брашното се размива в млякото и се прибавя към картофите. Разбърква се добре, докато се смесят всички продукти.

Накрая се посолява на вкус и заливката се излива върху веган ястието.

Връща се обратно във фурната само на горен реотан, докато се запече заливката на веган дроб сармата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: