Пълнени яйца гъбки в тревата

Пълнени яйца гъбки в тревата

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
4161k216
Пълнени яйца гъбки в тревата
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
05/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
"Това предястие освен като храна, ще послужи и за украса на вашата празнична трапеза"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата - трябва да бъдат твърди. Когато се охладят добре, ги обелете и изрежете върховете им. Не е нужно всички яйца да са еднакво високи, по този начин ще изглеждат още по-интересно в чинията.

С метална лъжица внимателно ги издълбайте, за да извадите целия жълтък.

За да стоят стабилно яйцата, може да отрежете и малко от дъното им.

В отделен съд смесете жълтъците с майонезата, заквасената сметана, горчицата и чили соса. Подправете със сол и пипер и объркайте всичко добре, за да се получи еднородна смес.

Напълнете яйцата с получената смес и ги захлупете с домати. С върха на нож нанесете малки точки заквасена сметана върху доматите.

Тези пълнени яйца изглеждат най-добре сервирани върху зеленини и зеленчуци, които да играят ролята на трева.

Пълнените яйца гъбки в тревата са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: