Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сръбска баница със сирене и сметана

Сръбска баница със сирене и сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k312
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска баница със сирене и сметана
Снимка: Veca
1 / 8
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бързо се приготвя, а още по-бързо се изяжда"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 листа
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • масло - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 250 мл
  • сирене - 250 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моята баница със сирене и сметана ще ви стане любима!

За плънката: Сложете маслото в тиган и го разтопете. Добавете олио, заквасена сметана, разбъркайте и свалете от котлона.

Вземете една кора за баница, намажете я с приготвената смес - така подредете общо 4 кори една върху друга. Върху четвъртата намазана кора, в единия край сложете малко натрошено сирене и ако е необходимо, добавете сол на вкус. Навийте на руло. Повторете процедурата и с останалия материал.

Нарежете готовите рула на парчета с желания размер и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

С останалата смес залейте баницата със сирене.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Покрийте изпечената баница с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

Сервирайте баницата със сметана, докато е още топла.

Опитайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Идеално се получи! Измести традиционната с яйца и кисело мляко.
21.04.2023 17:30