Френски макарони с шоколад

Френски макарони с шоколад

Френски макарони с шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции25
"Щом можем да направим класически френски макарони, значи можем всичко"

Необходими Продукти

  • белтъци - 110 г
  • пудра захар - 200 г
  • захар - 110 г кристална
  • бадемово брашно - 130 г
  • сладкарска боя - гел, червена
  • бадемово брашно - 130 г
  • крем
  • течен шоколад - 150 г
  • масло - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • крема сирене - 50 г
  • тъмен шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Френски макарони като за празник, има какво да се желае още, но аз съм доволна. Започваме с разбиването с миксер на белтъци и щипка сол в суха купа, добавя се кристална захар на 2-3 пъти и се разбива поне 5 минути, за да няма кристали, а да е гладка смес като за сладки целувки.

Пресява се пудра захар и бадемово брашно. На три пъти се прибавя от белтъците в сухата смес и се разбърква с шпатулка. Сега е моментът да добавите боя, разбърква се да стане еднородна смес с равен цвят.

Сипва се в еднократен пош, отрязва се връхчето и се шприцоват кръгчета от 3-4 см в диаметър върху хартия за печене в голяма тава. Тавата се удря поне 6-7 може и повече пъти в плота, да излезе въздухът.

Ако върху макарона се появи дупка, се заглажда леко с клечка за зъби. Съхнат 1 час на хладно, но не в хладилника, докато при допир не лепне на пръстите. Фурната трябва да е загрята на 140 градуса без венитилатор, печем за 17- 20 минути и готово.

Подробности има в рецептата ми за френски макарони с обикновено брашно, които са малко по-различни.

А тези тук са класически френски макарони. Оставят се да се охладят черупките, иначе са меки и чупливи. Приготвя се крем, моят е шоколадов. Разтопява се масло с начупен черен шоколад и прясно мляко, разбърква се на гладка смес и сваляме от котлона.

Когато леко се охлади, добавяме течен шоколад и накрая крема сирене за балансиран вкус. Сипвате от крема във фунийка от хартия за печене, в средата на макарона се шприцова и слепваме отгоре с втора черупка. Сервираме френските макарони с шоколад охладени за празничната трапеза! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: