Солено руло с лютеница и шунка
Slani rolat sa ajvarom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено Руло»Солено руло с лютеница и шунка

Солено руло с лютеница и шунка

VecaVeca
Мастър Шеф
296302k269
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Солено руло с лютеница и шунка
Снимка: Veca
1 / 5
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Бихме искали да прескочим основното ястие и директно да се насладим на това предястие."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соленото руло:

Разбийте белтъците с миксера на бързи обороти. След това добавете жълтъците и отново леко разбъркайте.

Сложете киселото мляко, олиото, добавете брашното, смесено с бакпулвера, солта и лютеницата и разбъркайте всичко леко със силиконова шпатула, така че всички съставки да се смесят добре.

Изсипете сместа в голяма тава с хартия за печене, разпределете равномерно и печете в добре загрята фурна на 180 °C за 20 минути.

Извадете готовия блат от фурната и внимателно го навийте в хартията за печене. Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охлади.

За пълнежа:

Поставете крема сиренето в по-дълбока купа, добавете заквасената сметана, нарязаната шунка, нарязаните кисели краставички и разбъркайте с вилица.

Развийте охладения блат, намажете го с приготвения пълнеж и навийте на руло. Охладете, за да стегне.

Нарежете вече готовото руло на парчета с желаната дебелина.

Солено руло с лютеница и шунка е готово.

Опитайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: