gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак Луна

Козунак Луна

НикиНики
Мастър Шеф
5564k2k8572
Козунак Луна
Снимка: Ники
1 / 6
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите трябва да са със стайна температура. Маята слагаме в купичка с малко топло мляко една лъжица брашно и захар да се активира.

Разбиваме захарта с яйцата с телена бъркалка, добавяме останалото мляко и настърганата кора лимон. Маста разтапяме, брашното пресяваме.

Омесваме си меко козуначено тесто от продуктите. Тестото намазняваме и оставяме да втаса. Разделяме тестото на равни топки, сплитаме ги и ги подвиваме под формата на луна.

Поставяме ефектния козунак в тава с хартия за печене и оставяме да втасат.

Разбиваме жълтъците с млякото и намазваме козунаците, поръсваме със сусам или маково семе.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Поднасяме козунака луна със сладко

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: