Новогодишни меденки
Novogodišnji medenjaci
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Меденки»Новогодишни меденки

Новогодишни меденки

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
9444k32k
Новогодишни меденки
Снимка: Veca
1 / 8
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Украсете предстоящите празници с най-хубавите меденки"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • свинска мас - 120 г
  • мед - 100 г
  • брашно - 350 г
  • пудра захар - 100 г
  • бакпулвер - 5 г
  • подправка за меденки - на вкус
  • какао - 1 ч.л.
  • За декорацията
  • белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • лимон - 3 капки
  • бои за сладки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Сложете меда в голяма тенджера, добавете свинската мас, сложете тенджерата на котлона и разбъркайте, докато съставките се смесят.

Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.

Изсипете брашното в дълбока купа, добавете пудра захар, бакпулвер, подправката за меденки, какао, разтопената мазнина и меда и разбъркайте на ръка.

Завийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 2-3 часа.

След това разточете тестото с дървена точилка върху набрашнена повърхност и с различни формички извадете меденките. Подредете ги в тава върху хартия за печене.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 10-15 минути.

Извадете готовите меденки от фурната и ги оставете да се охладят.

За декорация:

Разбийте белтъците с миксер, колкото да се разпенят. Постепенно добавете пудрата захар, лимона и разбийте за кратко с миксер.

Разделете сместа на три части. Едната част остава бяла, в другата добавете зелена боя и разбих с миксер, а в третата част добавете червена боя и също разбийте.

Сложете ги отделно в найлонови торбички, отрежете краищата им с ножица и украсете меденките по желание.

Определено получавате много вкусни новогодишни меденки.

Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: