Яйчена салата с патладжан и орехи

Яйчена салата с патладжан и орехи

Яйчена салата с патладжан и орехи
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Колкото повече има от тази разядка на масата, толкова повече щастливи гости ще има"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази яйчена салата е вкусна, лесна и подходяща за оползотворяване на останалите ви великденски яйца.

Според вкуса ви тя може да бъде по силно чеснова, с повече киселина или пък по- кремообразна - с повечко майонеза.

Патладжанът се срязва на половина надлъжно, натрива се със сол и се оставя да отдели горчив сок.

Измива се, намазва се със зехтин и се изпича в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне добре.

След като изпечения патладжан поизстине, се обелва и слага в блендер заедно със обелените яйца, чесън, лимонов сок, черен пипер, орехи и сол.

Всичко се смила на по-едро и после се разбърква с майонеза в дълбока купа.

Яйчената салата с патладжан и орехи се поднася със свежи стръкчета магданоз и пресен домат.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: