gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Домашна орехова торта по стара рецепта

Домашна орехова торта по стара рецепта

Кирил МихайловКирил Михайлов
Новак
4224521229
Домашна орехова торта по стара рецепта
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 3
23/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Рецептата е стара, но тортата винаги ще ни се услажда - вижте как да я приготвите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците.

Пресейте брашното два пъти.

В голяма купа разбийте белтъците със захар до сняг, а в друг съд разбийте жълтъците с останалата захар.

Добавете 1/3 от белтъците към жълтъците и с помощта на силиконова шпатула ги смесете внимателно, като разбъркате отдолу нагоре.

Сипете 1/3 от брашното вътре и отново разбъркайте по същия начин.

Изсипете и останалите белтъци и брашно и бъркайте до получаване на въздушна смес.

Изсипете я в предварително намазнена и набрашнена кръгла форма за печене и я печете за около 40 минути на 170 °C.

Извадете пандишпановия блат и го оставете настрана да изстива.

През това време пригответе крема - сипете половината от млякото в тенджера, добавете захарта и ванилията и ги сложете да заврат заедно на средна степен.

Смесете жълтъците с другата половина от млякото и я разбъркайте с брашната.

Добавете сместа постепенно на тънка струя към врящото мляко при непрекъснато бъркане.

Махнете домашния крем от котлона и сложете в него маслото.

Намажете дъното на една форма за торта с този крем.

Разрежете блата на 3 пласта. Сложете върху крема единия блат, намажете го отгоре обилно с крем, поръсете го с орехи и продължете сглобяването на тортата в същия ред до изчерпване на количеството продукти.

Намажете ореховата торта изцяло с крема, поръсете я обилно със смлени орехи и я сложете за 12 часа в хладилник.

Насладете се на тази вкусна домашна орехова торта по стара рецепта.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: